Kyhäläs projekt är slutfört

Bild:

Risto Kyhälä slutar som vd för Regatta Resorts vid månadsskiftet. Behovet av en vd finns inte längre.

– Det är ingen dramatik i detta. Det var fråga om en tidsbunden anställning, om ett skede i projektet.

Det säger Peter Lindholm, styrelsemedlem och en av de ursprungliga krafterna bakom Regatta Resorts projekt och närliggande Hotell Regatta.

Det betyder att bakgrundskrafterna med Peder Planting och Peter Lindholm i spetsen axlar ett större ansvar för den återstående delen av förverkligandet av spaet och fritidsbostäderna på Fabriksudden.

Lindholm ansvarar för slutförandet av byggena medan Planting sköter det juridiska, marknadsföring och försäljning. Båda involverar sig något mera än tidigare, på motsvarande sätt som då Hotell Regatta byggdes.

Längre uppdrag än väntat

Risto Kyhälä intygar att det var så här det skulle gå.

– Jag anställdes på projektbasis. Nu tar hotellet över spaet medan Hartela sköter bostäderna. Det finns helt enkelt ingen uppgift för mig längre. Jag hade dock hoppats att det skulle gå snabbare. Det tog två och ett halvt år innan vi kom i gång.

Det var en tuff försening, främst på grund av besvären mot projektet, och något som även gjorde att styrelsen var nära att kasta in handduken. Kyhälä lämnar ändå vd-posten med en känsla av tillfredsställelse.

– Man har sagt åt mig att många har försökt utan att lyckas. Därför är jag är lycklig att vi har kommit så här långt.

Han säger att han har mer än nog att göra ändå.

– Jag har hur mycket jobb som helst med andra projekt. Men det här har varit det allra käraste. Det är viktigt att vi får den här helheten till Hangö. Jag är tacksam att jag fick vara med och förverkliga det. Och eftersom jag är delägare är jag fortfarande med i det mesta. Jag försvinner inte från Hangö, men min roll som vd för Regatta Resorts behövs inte längre.

Mer läsning