Kvinnor misstänks för 25 brott

Bild: VN-ARKIV

Förundersökningen mot de två kvinnor som misstänks för en serie stölder bland annat i Karis är nu klar. Åtal ska väckas senast den 24 maj.

Det är Västra Nylands åklagarämbete som väcker åtal. Det är polisen i Raseborg som gjort förundersökningen.

– Brottsrubriceringarna är i första hand grov stöld samt försök till grov stöld. Men i serien finns också brottsrubriceringar som misshandel samt försök till rån. Till åtalsprövning sänds 25 brottshelheter, berättar undersökningsledaren, kriminalkommissarie Mats Sjöholm.

För brotten misstänks en kvinna som är drygt 40 år och en som är drygt 20 år.

Kvinnorna har utfört brotten runtom i landet. I slutet av februari trängde de sig in hos en kvinna i Karis. Kvinnorna greps i början av mars.

Kvinnorna hålls fortsättningsvis häktade. Kvinnorna misstänks för att ha tvingat sig in hos försvarslösa äldre människor. De har bland annat uppgett sig vara från hemvården. Inne i bostäderna har den ena kvinnan hindrat offret från att se vad som försiggår medan den andra kvinnan stulit pengar och andra värdesaker.

Polisen påminner om att man ska vara försiktig och inte släppa in främmande människor. Blir man trots all försiktighet utsatt för brott, så är det viktigt att meddela nödcentralen om detta så fort som möjligt.

Mer läsning