Kvarnström: Visst blir de kommande timmarna spännande

Johan Kvarnström konstaterar att det blir en spännande kväll. Bild: Lina Enlund

Efter att förhandsrösterna hade offentliggjorts konstaterade SDP:s Johan Kvarnström att han kanske hade hoppats på ett aningen bättre resultat.

Det uppstod en del oklarheter på Johan Kvarnströms valvaka i Karis efter att förhandsrösterna hade presenterats – rösterna från Nyland var nämligen inte med till fullo.

– Det är lite oklart för tillfället, men visst blir de kommande timmarna spännande, säger Kvarnström.

Oberoende av det var SDP på väg mot att bli största parti. När 85 procent av rösterna var räknade hade partiet ett väljarstöd på 18 procent. Det gav 40 mandat åt SDP.

Sannfinländarna låg på andra plats med 17,7 procent av rösterna och 39 mandat. Samlingspartiet var tredje med 16,4 procent. Vid det tillfället skulle det ha räckt till 37 mandat. Samtidigt hade Kvarnström fått 1483 röster.

– Jag hade kanske hoppats på ett lite bättre resultat för partiet efter att förhandsrösterna hade kommit, men det är förstås möjligt att det ändrar ännu, säger Kvarnström.

I Yles TV-sändning säger SDP:s partiordförande, Antti Rinne, att kvällen blir spännande.

– På det stora hela hade jag väntat mig någonting i den här stilen, men det återstår att se vad som händer. Det blir en spännande kväll.

Mer läsning