Kuhmo stänger ned efter lokal smittspridning – 28 nya fall av coronasmitta i hela landet

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 28 nya fall av coronaviruset på söndagen. Bild: Arkivfoto

Över 60 procent av det totala antalet smittfall har registrerats i huvudstadsregionen.

Institutet för hälsa och välfärd har uppdaterat statistiken på det totala antalet personer som har smittats av coronaviruset. På söndagen uppdagades 28 nya fall av coronasmittan, rapporterar institutet på sin webbplats.

Kuhmo stad meddelar för sin del att staden vidtar nya åtgärder för att begränsa smittan, sedan staden registrerat 14 smittfall och 130 personer blivit exponerade för viruset i veckan. På söndagen beslutade staden stänga museer, bibliotek, simhall, ungdomsgård och gym, och övergå till distansverksamhet i bland annat ungdomsarbetet.

Gymnasiet övergår till distansstudier till den 29 september för att trygga höstens studentskrivningar. Stadens personal övergår till distansarbete i mån av möjlighet, och alla stadens tillställningar ställs in under instundande vecka.

De flesta av åtgärderna är tills vidare i kraft till den 6 september.

För närvarande finns sammanlagt 8 077 personer som har smittats av coronaviruset i Finland. Över 61 procent av fallen, eller 4 927 personer, har registrerats i huvudstadsregionen. 335 personer har hittills dött av sjukdomen covid-19 i Finland.

I fredags vårdades 11 coronasmittade personer på sjukhus. En av dem får intensivvård. Cirka 7 200 personer av dem som har smittats av coronaviruset har friskförklarats, uppger institutet.

Mer läsning