KSF-lag tog guld

Stark duo. KSF med Henna Viljanen (t.v.) och Jenna Kuisma lyckades bra i FM. Bild: Joni Stenström

Kyrkslätt Skytteförening hade tre lag med i lag-FM på luftgevär och luftpistol i Kankaanpää. Dessa tre lag nådde två guld och ett silver.

Det här var första gången man sköt lag-FM med decimaltolkning på luftgevär, detta betydde att de segrande lagen också sköt nya finländska rekord.

KSF:s damlag bestående av Katarina Långström, Jenna Kuisma och Henna Viljanen tog en överlägsen seger på söndagen. Laget ledde hela tiden, damernas resultat var 408,2, 413,1 och 409,2. Kuisma sköt samtidigt nytt personbästa.

KSF:s lagresultat var alltså 1 230,5 poäng, HämAs från Tavastehus, som var tvåa var 16 poäng ifrån KSF.

I klassen A20 var KSF mycket överlägset på lördagen. Nu bestod laget av Sebastian Långström, Henna Viljanen och Jenna Kuisma och igen ledde man från början till slut. De individuella resultaten löd nu på 60 skott 622,7, 620,2 och 614,3.

Långström och Viljanen nådde alltså i Finländska mått riktiga toppresultat. Sammanlagda resultatet för KSF var 1 857,2 poäng. Kankaanpään Urheiluampujat var tvåa med 1 820,8 poäng.

KSF tvåa

I allmänna klassens luftgevärstävling på söndagen hade både KSF och Raseborgs Skyttar lag. KSF laget bestod av: Aina Kivi, Erika Dufvelin och Sebastian Långström. KSF:s resultat var nu 1829,4 poäng och man var tvåa efter Kankaanpään ampumaurheilijat på 1837,3 poäng.

RS blev fyra med laget med Joni Stenström, Robin Stenström och Lasse Voutilainen. Ingen av RS-skyttarna hade en bra dag på startsträcket och deras resultat landade på 1803,4 poäng. RS-laget skulle ha behövt 16 poäng till för att knipa brons.

Mutka slog rekord

Samtidigt gjorde man upp i FM på rörligt för oldboys i Björneborg. Jouko Mutka förbättrade finländska rekordet på 10 meter rörligt mål i klassen A70 och korades till finländsk mästare både på normalloppet och blandloppet.

Anders Holmberg och Bertel Holmström deltog också, men trion knep inga lagmedaljer.

Mer läsning