Konkurrenter förenar sina krafter – vill bygga center för inredning i Karis

Fusion. Sebastian Lindström äger också klädbutikerna Canny i Karis och Ekenäs. De fortsätter som förr. Bild: Arkiv/Johanna Lemström

Bolaget Lindströms Bomiljö slås ihop och flyttar in med RTV-yhtymä i Karis. Flytten ska vara klar den 1 april.

Det lokala färgföretaget Lindströms Bomiljö som har butiken Axel Lindström i Karis fusioneras med RTV-yhtymä som har ett verksamhetsställe i Läpp. Företagen har tidigare varit konkurrenter på orten.

– Vi har sålt olika märken, men RTV-yhtymä har bredare sortiment, säger Sebastian Lindström som tog över verksamheten för Lindströms Bomiljö år 2004.

RTV-yhtymä ägs av familjen Lindblom från Riihimäki och är en affärskedja som specialiserar sig på färg- och ytmaterialprodukter. RTV-yhtymä är den största finländska privata aktören inom sin bransch.

– Genom att förena våra krafter kommer vi att ännu bättre kunna betjäna våra kunder i Karis, säger Markus Lindblom som är RTV-Yhtymäs styrelseordförande.

Färgsidan i Lindströms Bomiljö har tre anställda som alla börjar jobba tillsammans med RTV som har fem anställda i Läpp.

– Vi ser alla fram emot att börja med något nytt och spännande. Vår och RTV-Yhtymäs syn på kundservice är mycket lika så vi är ivriga att få vara med och bygga upp ett flaggskeppscenter för inredning, bo och bygga på orten, säger Lindström.

RTV har en lokal på 1 500 kvadratmeter så det finns gott om plats.

– Vi har stora utvecklingsplaner, säger Lindström.

Det är bara färgsidan i bolaget Lindströms Bomiljö som går ihop med RTV-yhtymä. Klädbutiken Canny som finns i både Karis och Ekenäs fortsätter som vanligt.