Kocken Kokkonen tar över Slow Food

Mikael Kokkonen blir ny verksamhetsledare för Slow Food Västnyland. Uppdraget är på deltid. Bild: Kevin Stewart

Kocken och företagaren Mikael Kokkonen efterträder kocken Pontus Berglund som verksamhetsledare för Slow Food Västnyland.

Styrelsen för Slow Food Västnyland har utsett företagaren Mikael Kokkonen till verksamhetsledare på deltid.

Kokkonen är 26 år gammal, hemma från Karis och bor nu i Snappertuna tillsammans med sambo och två barn. Vid sidan av verksamhetsledarskapet fortsätter han med företaget som han drivit sedan 2014.

Kokkonen tar över efter Slow Food Västnylands mångåriga verksamhetsledare Pontus Berglund som blir krögare på Slottsknektens stuga invid Raseborgs slottsruin. Berglund fortsätter som kassör för Slow Food Västnyland.

Brinner för uppdraget

Kokkonen tar emot sitt nya uppdrag med stor iver.

– Jag är lokal och känner till det här området väldigt bra och brinner för samma principer som Slow Food har, säger Kokkonen.

Projekt och evenemang, både stora som små, har han jobbat med i flera år. Han har erfarenhet av att ordna både marknader och festivaler samt middagar på udda platser.

Hans största åtagande blir den kommande Slow Food-festivalen i Fiskars den 6–7 oktober.

Bageriföretagaren Diana Nyberg Lindholm från Backers Baker är ordförande för Slow Food Västnyland och hon ser fram emot att arbeta med Kokkonen.

– Mike är en väldigt social och mycket företagsam person som inte är rädd för nya utmaningar.

Mer läsning