Knights vann med sju mål

Andra segern. Aki Korkiakoski och Knights gjorde tio bortamål mot HIFK. Bild: Thomas Sundström

FBC Raseborg Knights vann söndagens division 2-match i innebandy. Tabelljumbon HIFK föll med 10–3 i Vanda.

Knights tog säsongens andra seger på söndagen. För motståndet stod HIFK som inte hade vunnit en match så här långt. Gästerna behövde visserligen lite tid på sig innan den första fullträffen var ett faktum, men efter 12.10 stod det 1–0 på tavlan. Teemu Tuovinen förde upp Knights i ledning på pass av Aki Korkiakoski.

Med knappa 40 sekunder kvar av den första perioden gjorde Wilhelm Wainio 2–0.

HIFK reducerade i början av den andra perioden men i den 30:e minuten gjorde Emil Heikkinen 3–1. Hemmalaget gjorde ett nytt mål några en knapp minut senare och behöll kontakten. Innan paus kunde Janne Holopainen göra 4–2 i powerplay och Knights tog ett nytt grepp om matchen.

– De två första perioderna är under all kritik, jag vet inte vad det berodde på. Skulle jag veta så hade vi ändrat på det, men kanske tog vi ut segern på förhand, säger Knights tränare Niklas Malm.

Målkalas

Den avslutande perioden var endast 15 sekunder gammal när Aku Leino förde upp gästerna i 5–2. Efter det följde två mål i rask takt av Korkiakoski och Holopainen.

Det stod alltså 7–2 till Knights, fast målen tog inte slut där. HIFK reducerade kort efter Holopainens fullträff, men Patrick Juntunen svarade genom att göra 8–3.

I slutet nätade Wilhelm Wainio två gånger och Knights vann med 10–3.

– Under de avslutande 20 minuterna bättrar vi på i vårt spel och till slut är det nivåskillnaden mellan lagen som avgör, säger Malm

Effektiv utdelning

I och med segern har Knights fyra poäng efter fem omgångar. Sex andra lag har också samma poängmängd och det gör att Knights just nu ligger på en sjätte plats. Mot HIFK var det flera spelare som lyckades. Wilhelm Wainio gjorde tre mål och hade en assist, också Patrick Juntunen stod för fyra poäng.

Förutom att näta en gång så spelade Juntunen fram till tre mål.

– Patrick spelade bra i dag och gjorde många saker rätt, det gäller inte endast hans poäng. I målet var Simon Wirén duktig med sina 22 räddningar, han kan inte klandras för HIFK:s mål, säger Malm.

Knights spelar följande match på fredag kväll och då kommer Jokerit på besök. Ett lag som ligger på sjunde plats i tabellen med lika många poäng som Knights.

– Med tanke på det var det viktigt att vi tog poäng i dag. Men å andra sidan är alltid varje match och varje poäng viktigt, säger Niklas Malm

Knights: Wilhelm Wainio 3+1, Patrick Juntunen 1+3, Janne Holopainen 2+1, Aki Korkiakoski 1+1, Teemu Ahokas 0+2, Teemu Tuovinen 1+0, Aku Leino 1+0, Emil Heikkinen 1+0, Samuel Strebelle 0+1, André Artzén 0+1,

Mer läsning