Knights tog klar bortaseger

Många mål. Knights vann med 12–3, André Artzén var inblandad i fyra mål. Bild: Thomas Sundström

FBC Raseborg Knights vann lördagskvällens innebandymatch i herrarnas division 2. I Vanda föll SBS Modo med 12–3.

Knights tog sin tredje raka seger på lördagen och är femte i tabellen på åtta poäng efter fem spelade omgångar. Siffrorna blev till slut riktigt fula mot nästjumbon Modo men efter den första perioden var försprånget inte särskilt stort.

Knights ledde med 2–0 i paus efter ett tidigt mål av Toni Ehrnrooth och en fullträff i powerplay av Janne Holopainen. I mellanakten höjde sedan gästerna tempot och gjorde två snabba mål genom Ehrnrooth och Valtteri Lång.

– Vi inleder matchen riktigt bra och lyckas också göra mål. Men efter det blir det svårt och det beror på att domarlinjen är otydlig. Jag brukar inte gnälla på domarna, men i dag var det mycket svårt att förstås vad man fick och inte fick göra, säger Knights tränare Niklas Malm.

Det märktes också bra i utvisningsstatistiken. Modo drog på sig 30 utvisningsminuter, motsvarande siffra för Knights var 26 minuter.

– Det var onödigt av oss att gå med i Modos gnäll, men flera av situationerna förstår jag inte. Toni Ehrnrooth blev bestraffad med en 2+10-utvisning men jag kan inte förstå hur det gick till, säger Malm.

Modo reducerade i den 28:e minuten men innan paus hade Knights tagit ledningen med 6–1. Ehrnrooth hade slagit in sin tredje boll för kvällen och André Artzén utnyttjade ett numerärt överläge.

Sex mål till

Den avslutande perioden blev verkligt ensidig. Leino och Lång förde upp Knights i 8–1, efter det fick hemmalaget göra ett tröstemål.

Daniel Forsell gjorde 9–2 i boxplay och Artzén gjorde 10–2 en stund senare. Leino nätade i den 57:e minuten och några sekunder senare gjorde Modo 11–3. Teemu Tuovinen fastställde slutresultatet 12–3 när matchuret visade 59.14.

– Förstås är jag nöjd med två poäng och i sig hade vi ju inga större problem. Så klart var det bra att vi kunde hålla oss fokuserade och avgöra matchen trots allt krångel, säger Niklas Malm.

SBS Modo-Knights 3–12 (0–2, 1–4, 2–6)

Knights: André Artzén 2+2, Toni Ehrnrooth 3+0, Aku Leino 2+1, Teemu Tuovinen 1+1, Janne Holopainen 1+1, Daniel Forsell 1+1, Wilhelm Wainio 0+1, William Johnsson 0+1, Roni Saarinen 0+1