Knights tog första segern

Seger. Wilhelm Wainio var effektiv mot Blues. Bild: Thomas Sundström

FBC Raseborg Knights bortaslog SBS Blues med 6–5 i herrinnebandyns division 2 på lördagen. En stark inledning på den tredje perioden avgjorde

Efter att ha förlorat säsongspremiären hemma mot LoSB, var Knights tillbaka på planen. SBS Blues stod för motståndet i Vanda på lördagseftermiddagen och gästerna gjorde matchens första mål.

Matias Loskin nätade i powerplay efter 5.34, men kvitteringen kom ett par minuter senare. Blues utnyttjade André Artzéns utvisning och Jussi Laamanen slog bollen i mål.

Utvisningarna hade en stor roll i den första perioden och knappa två minuter innan paus var det dags igen. Loskin gjorde 2–1 med sitt andra poweplaymål för dagen.

– Det var en konstig domarlinje i dag och båda lagen hade svårt att förstå den. Vissa situationer resulterade i utvisningar även om de inte borde ha gjort det, medan det kunde vara tvärtom följande gång. Spelarna hade svårt att veta vad som gällde, säger Knights tränare Niklas Malm.

Också i den andra perioden höll lagen jämna steg och tio minuter in i mellanakten gjorde gästernas Janne Holopainen mål. Men inte heller den här gången blev glädjen långvarig då Laamanen kvitterade igen.

Lagen inledde ändå den tredje perioden i en bortaledning tack vare Teemu Ahokas fullträff efter 35.16.

Bra inledning

Holopainen gjorde 5–3 dryga två minuter in i den avslutande perioden och en stund senare ledde Knights med 6–3 tack vare Wilhelm Wainio. Det återstod då dryga tio minuter att spela och Knights hade ett bra läge.

Men Blues gjorde två mål inom loppet av två minuter och såg till att avslutningen blev spännande. Knights höll ändå undan och vann med 6–5.

– På ett sätt avgjorde vi matchen i början av den tredje perioden, men samtidigt kom Blues tillbaka. De tog ut målvakten i slutet, men en kvittering var nog inte nära. Det var skönt att vinna en jämn match och nu är det enklare att gå vidare, säger Malm.

Artzén och Wainio effektiva

Både Wilhelm Wainio och André Artzén stod för tre poäng per man. Artzén spelade fram till tre mål, medan Wainio nätade en gång och hade två assister.

Men förstås var det också glädjande att Janne Holopainen och Matias Loskin tillsammans stod för fyra mål.

– Wainio och Holopainen är här för att leverera och då väntar vi oss också att de gör det. Jag är nöjd med fler av spelarna i dag, Loskin var bra men det gäller också Patrick Juntunen och Henrik Himmelroos. Timo Ruokolainen var säker i målet och kan inte klandras för de insläppta bollarna, säger Malm.

Serien fortsätter nästa söndag med en hemmamatch mot AC Haki.

– Vi har en cupmatch ett dygn senare så det blir en tung helg, säger Niklas Malm.

Knights: Wilhelm Wainio 1+2, André Artzén 0+3, Janne Holopainen 2+0, Matias Loskin 2+0, Teemu Ahokas 1+0, Henrik Himmelroos 0+1

Mer läsning