Knights pinade Rangers men förlorade till slut

Förlust. Roni Saarinen var Knights bästa poängplockare mot Rangers. Bild: Thomas Sundström

FBC Raseborg Knights avlutade division 2-säsongen i innebandy genom att hålla jämna steg med seriesegraren Rangers. Det var ändå Rangers som vann med uddamålet på hemmaplan.

Knights fick en dålig start på matchen och låg under med 1–0 efter 2.46. Innan perioden var över hade gästerna svängt på det hela och ledde med 2–1. Målskyttar var Jens Sundqvist och Roni Saarinen.

I andra perioden kvitterade Rangers snabbt men Rasmus Lagerström och Patrick Juntunen förde upp Knights i 4–2. Tredje perioden inleddes ändå i en bortaledning med 4–3, men den bevakades inte länge.

Rangers kvitterade efter en knapp minut. Några minuter senare tog Knights ledningen genom Henrik Himmelroos. Det räckte ändå inte till för en bortaseger. I slutet gjorde Rangers två mål och vann med 6–5.

– Det var en bra match och förstås är jag stolt över killarna. Rangers är utan tvekan det bästa division 2-laget vi har mött med Knights under alla år, de slog till exempel ett ligalag i cupen, säger Knights tränare Niklas Malm.

För hans lag är säsongen över och med tanke på att Knights för ett år sedan fick kvala för att hållas kvar, kan man inte vara annat än nöjda med sin fjärde plats.

Det i sin tur betydde att laget uppnådde sin målsättning och slutade bland de fem bästa lagen.

– Säsongen var upp och ner men vi klarade ändå av att göra det vi ville. Spelet har gått framåt mycket och individuellt har spelarna blivit bättre.

– Under säsongen tappade vi Wilhelm Wainio och Janne Holopainen och de lämnade kvar stora luckor att fylla. Det handlade om två bra spelare, så ur den synvinkeln var det dåligt att de lämnade oss. Samtidigt var andra spelare tvungna att stiga fram och det klarade de av på ett bra sätt, säger Malm.

Han säger också att alla kanske inte förstår hur bra laget egentligen har spelat.

– Jag tycker att snacket omkring laget har varit konstigt för många har antagit att vi - framför allt under våren - har varit mycket bättre än vad vi egentligen har varit. Visst, jämför jag spelet då vi började i år med då startade ett år tidigare är det en klar förbättring.

I det här skedet kan Malm inte med säkerhet säga om han tränar laget nästa säsong, men han utesluter inte möjligheten.

Rangers-Knights 6–5 (1–2, 2–2, 3–1)

Knights: Roni Saarinen 1+2, Henrik Himmelroos 1+1, Rasmus Lagerström 1+0, Patrick Juntunen 1+0, Jens Sundqvist 1+0, Aki Korkiakoski 0+1

Mer läsning