Knights hade inte mycket att säga till om: "HaKi är ett av seriens bästa lag"

Fula siffror. Knights inledde division 2-säsongen på fredagskvällen, Aku Leino stod för tre poäng i förlustmatchen. Bild: Thomas Sundström

En dålig första period gjorde att FBC Raseborg Knights hade en brant uppförsbacke på bortaplan mot AC HaKi. Knights förlorade säsongspremiären med klara siffror.

Division 2 körde i gång på fredagskvällen utan att för den sakens skulle vara en rolig historia för Knights. Gästernas Teemu Manninen gjorde visserligen matchens första mål i tredje minuten men glädjen blev inte långvarig. HaKi kvitterade genast och efter det trillade målen in i jämn takt.

Efter en kvart ledde HaKi med 5–1 och när perioden var över stod det 6–1 på resultattavlan – då hade dessutom hemmalaget missat en straff.

– Det var definitivt i den första perioden som vi hade våra största problem, efter det spelade vi bättre men då var förstås siffrorna redan ganska fula, säger Knights tränare Christian Andersson.

HaKi hann rymma till 9–1 innan Knights fick ett tröstmål. Rasmus Hellström gjorde 9–2 med dryga två minuter kvar av andra perioden. Ställningen var inte densamma när tredje perioden började, för både HaKi och Knights hade gjort mål före andra pausvilan. Aku Leino stod för gästernas tredje mål.

Leino höll sig framme på nytt i början av den avslutande perioden och reducerade till 10–4. Men efter det lyckades HaKi igen i målskyttet och med tio minuter kvar ledde laget med 13–4. När matchen var över hade samma lag vunnit med 14–5.

Henrik Himmelroos gjorde Knights – och matchens – sista mål.

– HaKi är definitivt ett av seriens bästa lag och deras första kedja med tidigare ligaspelare kommer att göra det svårt för många. Räknar man bort den kedjans mål skulle väl ställningen ungefär vara 5–5. Med tanke på det var det oturligt att vi mötte HaKi redan nu för vårt spel är ännu inte färdigt, säger Andersson.

Serien fortsätter nästa fredag med en hemmamatch mot PSS.

– Genast efter matchen började vi fokusera på nästa vecka och det skall bli roligt att spela inför vår fina hemmapublik som alltid stöttar laget, säger Christian Andersson.

AC HaKi–FBC Raseborg Knights 14–5 (6–1, 4–2, 4–2)

Knights: Aku Leino 2+1, Teemu Manninen 1+1, Henrik Himmelroos 1+0, Rasmus Hellström 1+0, André Artzén 0+1, Tomi Henriksson 0+1, Tomi Mettovaara 0+1