Knights förlorade stort

Storstryk. Det fanns inte mycket att glädjas åt för Knights på fredagskvällen. Wilhelm Wainio gjorde två mål, men motståndarna gjorde nio. Bild: Thomas Sundström

Det gick inget vidare för FBC Raseborg Knights på fredagskvällen. HYUS vann innebandymatchen med 9–3.

Efter fem raka division 2-segrar för Knights fick laget inkassera en förlust på fredagskvällen. Det var heller inget snack om vilket lag som var bättre i Kvarnbäcken.

Tabelltian HYUS tog kommandot från start mot fyran Knights. Efter den första perioden ledde hemmalaget med 5–0.

– Vi börjar bra, men sedan får de några mål och på samma gång får de ett bra flyt i spelet. De gjorde mål på några inövade varianter och efterhand sjönk vårt humör, säger Knights tränare Niklas Malm.

Wilhelm Wainio reducerade för Knights i inledningen av den andra perioden, men HYUS svarade med att göra tre mål på raken och gå upp i 8–1. Då HYUS gjorde sitt sjunde mål för kvällen böt Knights målvakt.

Timo Ruokolainen lämnade planen till förmån för Teppo Toivola.

Efter en halvtimme gjorde Wainio sitt och lagets andra mål för kvällen, men det hjälpt föga. I den 34:e minuten stod det 9–2 på tavlan och det sågs inte flera mål innan paus.

– Den första perioden är dålig, den andra är bättre och i den tredje spelar vi okej. Men då var det redan försent, säger Malm.

Med sådana siffror på tavlan fanns det inte mycket att spela om i den avslutande perioden.

Henrik Himmelroos fastställde slutresultatet 9–3 då det återstod en sekund av matchen.

– Kanske blev vi för självsäkra av de fem raka segrarna, men jag vet inte om det var så. Förstås skulle förlusten komma någon gång, men det här var inte roligt. Å andra sidan spelade motståndarna bra, säger Niklas Malm.

För Knights fortsätter serien nästa lördag med en bortamatch mot Indians II. Knights har tolv poäng inför dusten, två mera än Indians.

HYUS-Knights 9–3 (5–0, 4–2, 0–1)

Knights: Wilhelm Wainio 2+0, Henrik Himmelroos 1+0, André Artén 0+1, Teemu Ahokas 0+1