Knights förlorade jämn match

Knapp förlust. Christian Anderssons Knights förlorade med ett mål. Bild: Thomas Sundström

Det var inte mycket som skilde mellan VKTP och FBC Raseborg Knights – ett mål för att vara exakt. Men det var Knights som förlorade

Knights fick en bra start på bortamatchen och tog ledningen i nionde minuten. Aku Leino gjorde 1–0 i powerplay, men några minuter senare ledde VKTP med 2–1. Före perioden var över kvitterade Teemu Manninen och början på andra perioden var jämn.

I 29:e minuten tog VKTP ledningen med ett mål, men Knights gjorde ett nytt powerplay mål. Nu var det André Artzén som nätade. När andra perioden var över ledde VKTP med 4–3 och när tredje perioden var dryga sju minuter gammal utökade hemmalaget ledningen – 5–3 på resultattavlan.

Knights klarade av att reducera, men målet kom i den sista minuten och efter det hann laget inte kvittera. Knights förlorade med 5–4 och det sista målet gjordes av Leino. Det var gästernas tredje powerplaymål för kvällen.

Knights ligger på sjätte plats i tabellen och spelar följande match nästa lördag. Då är det Blackbirds som står för motståndet på bortaplan.

Knights: Aku Leino 2+1, André Artzén 1+1, Teemu Manninen 1+0, Henrik Himmelroos 0+1

Mer läsning