Knights föll tungt i Lojo

Sista matchen. Janne Holopainen lämnar Knights, det gör också Wilhelm Wainio. Bild: Thomas Sundström

FBC Raseborg Knights gick mot en seger i herrinnebandyns division 2, men sedan kom hemmalaget LoSB i kapp. Lojolaget vann matchen med 5–3 efter två sena mål.

Fredagens match började bra för Knights då André Arztén gjorde 1–0 efter 36 sekunder. Innan perioden var över ledde Knights med 2–0. Teemu Tuovinen gjorde mål på straff efter 18.22.

– Spelet var bra i den första perioden, intensiteten var hög och det var roligt att se. Men efterhand började utvisningarna gå emot oss och sedan blev det svårare, säger Niklas Malm, tränare i Knights.

Också den andra perioden bjöd på ett tidigt mål av gästerna. Nu var det Tomi Mettovaara som nätade, men efter en knapp halvtimme reducerade LoSB. En stund senare klarade LoSB av att kvittera.

– Domsluten var konstiga i dag och vi åkte på många utvisningar, men det drabbade inte dem. Dessutom blev William Johnsson tacklad och lämnade planen med en misstänkt hjärnskakning. Men deras spelare fick endast en tvåa fast en femma hade varit på sin plats, Malm.

Konsta Airaksinen slog in 3–3 efter 53.14 men problemen tog inte slut där för Knights. Klockan stannade på 58.49 när Joona Mäenpää gjorde 4–3 i powerplay och 17 sekunder senare ledde hemmalaget med 5–3. Rasmus Hellström nätade i tomt mål och hans fullträff stod sig matchen ut.

– Vi gör inte tillräckligt med mål just nu och det räcker inte att endast näta tre gånger. Vi skapar många chanser men utnyttjar dem inte, säger Malm.

Tack och hej

Janne Holopainen och Wilhelm Wainio gjorde sina sista matcher för Knigts på fredagskvällen. Redan inför säsongen visste Knights om att Holopainen kunde lämna Kights mitt i säsongen för att flytta till Tammerfors.

Men nu har också Wainio valt att bryta kontraktet av privata skäl.

– Förstås lämnar de två luckor men nu har de andra spelarna chansen att stiga fram. Vi kommer inte att ersätta dem med spelare utifrån utan kör på med den trupp vi har, säger Malm.

Fredagens match var också den sista innan julpausen. Följande match spelas en bit in i januari och då får Knights fortsätta poängjakten. Under hösten vann laget sju matcher och förlorade fem.

– Jag är inte riktigt nöjd med hur det har gått. Till exempel förlorade vi två gånger mot LoSB och inkasserade också en onödig förlust mot HYUS. Försvarsmässigt har vi inte stora problem men vi gör inte tillräckligt med mål. Alla spelare måste förstå att allting börjar genom att man jobbar bra på träningarna, säger Niklas Malm.

LoSB-Knights 3–5 (0–2, 1–1, 4–0)

Knights: André Artzén 1+0, Teemu Tuovinen 1+0, Tomi Mettovaara 1+0, Matias Loskin 0+1, Rasmus Lagerström 0+1