Knights föll med fem mål

Förlust. Aki Korkiakoski stod för två poäng i förlustmatchen mot HaKi. Bild: Thomas Sundström

Det blev en bortaförlust för FBC Raseborg Knights på fredagskvällen. AC HaKi stod för en stark andra period och vann med 10–5.

Knights spelade våromgångens andra match på fredagskvällen. För motståndet på bortaplan stod tabelltvåan AC HaKi. Innan matchen ens var fem minuter gammal hade hemmalaget redan tagit ledningen med 2–0, den första fullträffen kom efter 3.06 och den andra efter 4.54.

Dryga fem minuter senare reducerade Tobias Björklund och det stod 2–1 på tavlan. Men glädjen blev inte långvarig för HaKi tog ledningen med 3–1 34 sekunder senare. Lagen gick till den första pausvilan i samma resultat.

– Vi var tvungna att ändra i uppställningen innan matchen. Patrick Juntunen och Aku Leino uteblev innan matchen och det påverkade kanske lite. Men inte kan vi gömma oss bakom det, säger tränaren Niklas Malm.

I den 27:e minuten gjorde Teemu Tuovinen och Knights 4–2, men efter det var det kolsvart. Mellan 27.41 och 37.11 gjorde HaKi fem mål och ledde alltså med 9–2. Under periodens två sista minuter såg Tuovinen och Aki Korkiakoski till att Knights låg under med 9–4, men uppförsbacken var oberoende brant.

– Matchen avgjordes i den andra perioden och det var HaKis farliga första kedja som avgjorde. Men i tredje spelade vi spelade bättre och det fanns några bra saker. Till exempel Samuel Strebelles inhopp och vårt försvarsspel, säger Malm.

Matias Loskin gjorde 9–5 i powerplay efter 47.02 men laget lyckades ändå aldrig på allvar starta en upphämtning. I den 55:e minuten gjorde hemmalaget 10–5 och matchen slutade på samma sätt.

Knights spelar följande match nästa fredag och då kommer Helsingfors IFK på besök.

– Det är endast Henrik Himmelroos som vi med säkerhet vet att inte är med då, säger Niklas Malm.

AC HaKi-Knights 10–5 (3–1, 6–3, 1–1)

Knights: Teemu Tuovinen 2+0, Aki Korkiakoski 1+1, Matias Loskin 1+0, Tobias Bjröklund 1+0, Henrik Himmelroos 0+1, André Artzén 0+1, William Johnsson 0+1, Teemu Ahokas 0+1