Knights föll i tredje perioden

Klar förlust. Tobias Björklund gjorde ett mål mot VKTP men det räckte inte långt. Bild: Thomas Sundström

Det var länge jämnt när FBC Raseborg Knights gästade VKTP på lördagskvällen. I tredje perioden släppte sedan Knights in sex bollar och förlorade för andra matchen i rad med 7–3.

Knights gjorde kvällens första mål när Teemu Ahokas förde upp gästerna i 1–0 efter 5.52. Det sågs inte flera mål i första perioden, men i början av den andra.

Tobias Björklund gjorde 2–0 när lagen hade spelat 23.22. Hemmalaget reducerade knappa tre minuter senare och lagen inledde tredje perioden i samma resultat.

– Första perioden var bra av oss, i andra blev det grinigt och i tredje föll vårt spel ihop. Det har varit flera dåliga matcher den senaste tiden och jag vet inte riktigt vad det beror på, säger Knights tränare Niklas Malm.

Sex insläppta mål

I den 47:e minuten fick VKTP en kvittering till stånd i powerplay men laget fick inte glädjas länge. André Artzén förde mer eller mindre omgående upp Knights i ledning. En dryg minut efter Artzéns ledningsmål kvitterade VKTP och efter 51.45 tog hemmalaget ledningen med 4–3. En stund senare gjorde VKTP 5-3 och matchen var över.

Hemmalaget vann till slut med 7–3, de sista fullträffarna kom i tom bur.

– Det är bara så att man inte kan vinna en match om man gör tre mål. Vi har problem med målskyttet men det enda vi kan göra är att jobba vidare, säger Niklas Malm.

VKTP-Knights 6–3 (0–1, 1–1, 6–1)

Knights: Teemu Ahokas 1+1, André Artzén 1+0, Tobias Björklund 1+0, Henrik Himmelroos 0+1