Knights får kvala för att hållas kvar

Kvalspel. Niklas Malms (i mitten) Knights får fokusera på kvalspel. Nu gäller det för Samuel Strebelle (t.v.), Aki Korkiakoski och de övriga spelarna att hållas kvar i division 2. Bild: Jesper Sundström

FBC Raseborg Knights är tvunget att kvalspela för att hållas kvar i herrinnebandyns division 2. Det klarnade under söndagseftermiddagen, då lagen framför i tabellen tog viktiga poäng.

Knights förlorade lördagens viktiga bortamatch mot IHS med 8–4 och på söndagen kom följande bakslag. I och med att Valtti Blues vann med 11–7 över SBS Kings klättrade laget till sjunde plats med 17 poäng. Åttan FLOB har lika många poäng, medan nian SBS Modo har 16.

Knights å andra sidan har 14 poäng och är tionde, med det ligger laget också på kvalplats. Även om det skulle bli en seger hemma mot Valtti på söndag, räcker det inte till för att passera Modo. Om två lag hamnar på lika många poäng, är det inbördesmatcherna som avgör.

Modo besegrade Knights båda gångerna som lagen möttes under säsongen och därmed är Knights redan nu klart för kvalspel. Knights kan ännu falla till elfte plats, beroende på hur det går mot Valtti och beroende på hur det går för LoSB.

Lojolaget har 13 poäng och lagen tog var sin inbördesseger under säsongen. Däremot kan inte jumbon Jokerit passera Knights, lagen kan sluta på samma poäng men Knights har två segrar.

– Det gick så här nu. Kvalmatcherna spelas den första helgen i april, säger Knightstränaren Niklas Malm.

I kvalet ställs Knights mot ett division 3-lag, vilket är ännu oklart.

Mer läsning