Klar förlust i Salo för BK

Dyster. BK och Matias Astrada fick inkassera en tung förlust i Salo. Bild: Thomas Sundström

Efter att BK-46 inlett seriespelet i division 2 med en hemmaseger över KäPa, blev det en klar bortaförlust när serien fortsatte på torsdag kväll. Hemma i Salo vann SalPa med 5–1.

– Det här var en svag insats av oss. Vi spelade betydligt sämre än vad vi gjorde i den förra matchen. Vi var inte riktigt där vi borde ha varit och stod för många enkla misstag, sade BK-tränaren Babatunde Wusu.

BK och SalPa bjöd nu på en händelserik första halvlek där SalPa hade marginalerna på sin sida – inte minst vad målskyttet beträffar. Såväl 1–0 av Lucas Gabrielsson som Joakim Latonens 2–1 kom på två långskott som ändrade riktning på en BK-back vilket helt ställde Tom Grönroos i BK-målet.

Däremellan hade BK stått för en snygg kvittering till 1–1. Matias Astrada gav den sista passningen bakåt och Johannes Saarinen sköt in 1–1 i krysset. Därtill hade BK:s Teemu Lammi ett ribbskott och Mergim Bushi ett friläge som Santeri Aaltonen i hemmamålet räddade.

Flera BK-mål blev det dock inte och det sista ordet i första halvlek gick i stället till SalPa och det här målet var inget att diskutera. Latonen kom fri och rullade säkert in 3–1.

SalPa avgjorde

Sju minuter in på andra halvlek kom sedan det definitiva avgörandet. Latonen frispelades åter en gång och gjorde säkert 4–1.

Till slut blev det 5–1 efter att Juho Montola avslutat målskyttet efter ett snyggt anfall. I SalPa handlade det förstås mycket om Joakim Latonen.

BK fick till slut ge sig med klar marginal. Johannes Saarinen går dock mot en intressant säsong, medan Tom Grönroos i målet hade en otacksam uppgift. Åt målen fanns det inget att göra och i övrigt skötte han sig bra.

Ny match

För BK fortsätter serien redan på söndag kväll. Till Karis kommer då Grankulla IFK som tagit fyra poäng på sina två inledande matcher.

– Nu måste vi gå genom den här matchen och analysera vad som gick fel. Det är inte bra att nivån varierar så här mycket från en match till en annan, sade Babatunde Wusu.

SalPa–BK-46 5–1 (3–1)

BK-46: Tom Grönroos; Otto Hirvonen, Cherif Ndiaye (55. Stephen Obeng), Tyler David, Teemu Lammi; Johannes Saarinen, Okodugha Sunday, Faraz Ahadi, Mergim Bushi (55. Vili Helenius); Italo, Matias Astrada (72. Egzon Avdi).