Kevin Kauber klar för EIF – flera nyheter på kommande?

Spelarnyheter. I lördags tog EIF och Hanson Boakai en seger över AC Kajaani. Nu har Ekenäs IF förstärkt sin spelartrupp. Bild: Jesper Sundström

Ekenäs IF har presenterat en ny anfallsspelare. På onsdagseftermiddagen meddelade föreningen att 23-årige Kevin Kauber spelar med laget i fortsättningen.

Kauber kommer närmast från The New Saints FC i Wales där han har spelat åtta matcher i år. Kauber har också spelat 65 juniorlandskamper för Estland. EIF:s manager Peter Haglund säger att anfallaren har varit aktuell för EIF i några veckor. Men det var först nu som klubbarna nådde en överenskommelse.

– Hans tidigare lag avancerade i Europa League-kvalet och därför dök den här möjligheten upp. Vi väntar oss att han skall fylla platsen som Felix (De Bona) lämnade efter sig och det handlar om en kvalitetsspelare.

Haglund säger att kontraktet till att börja med gäller för den här säsongen. Det är möjligt att EIF presenterar flera spelarnyheter inom den närmaste tiden – övergångsfönstret stängs som bekant på torsdag. Haglund säger att nya spelare kan dyka upp, men det är också möjligt att någon lämnar laget.

Däremot kunde han inte säga om de spelare som eventuellt lämnar EIF har haft stora eller små roller i årets lag.

– Det är mycket på gång just nu och vi strävar efter att ha ett bra lag under hösten. Om någon spelare lämnar oss är det klart att vi måste fundera på om det krävs en ersättare på den positionen.