Kartellens gangsterrappare uppträder i Raseborg – berättar hur han tog sig ur sitt missbruk

Artist. Sebastian Stakset besöker Raseborg i slutet av november med sin turné "Det finns hopp". Bild:

Han hade pengar, popularitet, tjejer och makt – men också självmordsförsök och kokainpåsar. Nu kommer han till Raseborg med sin turné ”Det finns hopp”.

Sebastian Stakset, "Sebbe Staxx", från gruppen Kartellen var gangsterrapparen, som gick i fronten för en destruktiv och kriminell livsstil. Han var en ikon för skaror av unga människor över hela Norden. Konserterna blev ofta stora polispådrag.

Han hade pengar, popularitet och makt att påverka en hel generation. Under ytan var det ändå mörkret som hade makten. Hat, självförakt, tomma vodkaflaskor, vapen, fängelsestraff, självmordsförsök, kokainpåsar och ett inre fyllt av ångest hörde till vardagen.

I dag ser hans liv annorlunda ut, men det var en process som krävde en hård kamp. Han tycker själv att han tidigare varit en dålig förebild. När han nu kommer till Raseborg berättar han sin livshistoria och vad som var vägen ut ur mörkret. Sebastian bjuder också på någon av sina nya låtar.

Evenemanget "Det finns hopp" har premiär i Raseborg. Förra sommaren hade Sebastian Stakset sin turné i Sverige.

Isak & Jessica Vilander, Northwind Collective och Christa Katter uppträder också under evenemanget.

Fem friförsamlingar i Raseborg står för arrangemangen. På söndag går en gratis buss till Karis från Hangö busstation med start klockan 9.30 via Ekenäs busstation klockan 10.

Evenemanget är fredagen den 22 november klockan 19 i Seminarieskolans aula i Ekenäs, lördagen den 23 november klockan 18.30 i Karis idrottshall och söndagen den 24 november klockan 11 i Karis idrottshall. Inträdet är gratis. På Ontoivoa.fi finns mera information.