Karlsson och Thor förstärker SIF

Sjundeå IF meddelade på torsdagskvällen att Fredrik Karlsson återvänder till föreningen och dessutom har man knutit Christoffer Thor till laget. Båda två har senast hållit till i Sverige.

Karlsson med en bakgrund i SIF har under de två senaste åren befunnit sig i Sverige och i allsvenska (nästhögsta serien i Sverige, red. anm.) LIF Lindesberg. Thor har fått sin handbollsfostran i Lindesberg men har aldrig tidigare spelat i Finland.

SIF:s tränare Teddy Nordling är nöjd med sina nya spelare. Han berättar att killarna är bekanta från olika juniorlandslag.

– SIF är Fredriks moderklubb så med tanke på det är hans återkomst kanske inte oväntad. Dessutom skall han göra sin värnplikt nu så det här var en bra lösning. Det handlar om en spelare som är bra på genombrott och han har säkert utvecklats mycket i Lindesberg, säger Nordling.

Tränaren säger att SIF sökte en spelare till kanten och då blev laget intresserat av Thor.

– Sedan tidigare hade vi kontrakt med Gustav Svanbäck men vi behövde ett namn till på den positionen. På den vägen är det och Christoffer är en intressant spelare, detsamma gäller Fredrik.

Arbetet fortsätter

Både Thor och Karlsson ser fram emot att spela i SIF. Thor, som är född 1998, hoppas att flytten till Sjundeå skall utveckla hans spel.

– Dessutom vill jag lära mig mycket av tränarduon. En del av spelarna är bekanta från juniorlandslaget och det skall bli intressant att spela i den finländska ligan.

Karlsson är ett år yngre än Thor och använder ordet roligt när han skall beskriva sin återkomst till SIF.

– Dessutom har jag en positiv bild av tränaren som är bekant från P98-landslaget. Jag räknar med att han kan utveckla mitt spel, säger Karlsson.

Med Karlsson och Thor har SIF redan kommit en bra bit på vägen med sitt lagbygge. Bland annat har Rony Levén, Ott Varik, Sten Maasalu och redan nämnda Gustav Svanbäck valt att fortsätta.

Nordling är nöjd med de kontrakt som har tecknats men berättar att lagbygget inte är färdigt.

– Vi söker en del nya spelare men jag vill inte säga hur många eller vilka positioner det handlar om. Det ideala skulle vara att laget är färdigt i början av juni men vi får se.

Träningarna börjar

SIF inleder sin försäsong nästa torsdag oh Nordling är taggad inför den första träffen. Efter att i fjol ha fört BK-46 till silver lämnade Nordling laget och den här säsongen har han inte tränat något klubblag.

Men nu är han tillbaka och det tillsammans med Marcus Sjöstedt som han delar ansvaret med i Sjundeå.

– Det känns bra att och jag är förväntansfull. Nu börjar försäsongen och redan i det här skedet har jag en klar bild av vad vi vill jobba med.

Laget kommer inledningsvis att träna tre gånger i veckan och redan från start utförs två av passen med boll.

– Även om truppen blir större efterhand så jobbar vi på som vanligt. Under den senaste tiden har spelarna tränat individuellt för att hålla formen uppe, men nu börjar vi på allvar, säger Teddy Nordling.