Karis och Billnäs öppnar sina dörrar

Pumpviken om något är en plats som för tankarna till Karis. Nu letar arbetsgruppen bakom Karis Suomen Paris efter deltagare till årets jippo som ordnas den 3 augusti. Bild: VN-arkiv

Sommarevenemanget Karis Suomen Paris ordnas igen i augusti 2019. Letandet efter deltagare har börjat.

Evenemanget Karis Suomen Paris, KSP, ordnas helt med frivilliga krafter och öppnar i år för tredje gången dörrarna till tiotals privata hem och offentliga byggnader i Karis och Billnäs.

Den 3 augusti är det dags och letandet efter besöksmål har nu officiellt inletts.

– Vi efterlyser unika och intressanta privata hem och offentliga byggnader samt trädgårdar, uppger Anni Pöyhtäri från arbetsgruppen.

Arbetsgruppen bakom KSP vill föra fram traktens fina byggnads- och trädgårdstraditioner genom flera olika teman.

– Till exempel genom funkisobjekt, gamla trävillor, moderna hus, renoveringsobjekt och trädgårdar av olika slag. Ägare kan öppna hela huset, en del av det eller bara förevisa trädgården.

Deltagare välkomnas

Arbetsgruppen bjuder också in fastighetsförmedlare och andra företagare i trakten att delta – erfarenheten från tidigare år är att evenemanget lockar en ansenlig mängd besökare från när och fjärran.

Arrangörerna tipsar också om att man i samband med KSP kan arrangera olika specialprogram, såsom gårdsloppmarknader, popup-kaféer, konserter med levande musik eller konstutställningar.

Evenemanget betonar socialt samspel och den huvudsakliga målsättningen är att främja mänskliga möten och sprida vetskap om möjligheten till gott boende i den här trakten.

Evenemanget har en hemsida, Karissuomenparis.net, och via den kan man anmäla sitt intresse för att delta – man kan öppna sitt hem, vara med i arbetsgruppen eller sponsra evenemanget. Det finns också en Facebookgrupp för evenemanget.

Mer läsning