Kär artist möter sin hempublik

Kommer hem. Simon Zion spelar i sin gamla hemstad Ekenäs i kväll. Bild: Annica Zion

Artisten Simon Zion har just nu många järn i elden.– Jag gillar Kulturhuset Karelia och ser fram emot att få komma till Ekenäs och möta en sittande publik som verkligen lyssnar, säger han.

Fredagen den 26 augusti, kommer musikern Simon Zion till sin forna hemstad Ekenäs för att ge två konserter på Kulturhuset Karelia. De börjar klockan 18 och 21.

– Det jag kommer att spela är helt ny musik. Under arbete har jag en skiva och håller på att spela in helt nya låtar. Jag känner verkligen hur alla år av sökande börjat trilla på plats. Jag har också hittat rätt producent, säger Simon Zion.

Den nya producenten har tidigare samarbetat med musiker som till exempel Håkan Hellström.

– Jag har varit ganska restriktiv med vad jag nu vill ge ut för typ av musik. Jag vill att det skall bli rätt och det får inte låta för plastigt. Det finns så många som försöker göra låtar bara för att kunna göra pengar på dem. Det blir låtar utan hjärta, säger Simon Zion.

Han beskriver sin nya musik som dynamisk indierock och kallar det en ärlig spegling av hans person.

Uppskattad respons

Simon Zion blev bekant för den stora publiken under vintern 2015, då han deltog i den svenska talangtävlingen Idol och kom på tredje plats.

Den tidigare Ekenäsbon har ändå en längre karriär som musiker i bagaget och har försörjt sig på sin musik sedan 2012. Han är en mångsidig musiker som spelat både jazz, rock och pop. Han har även studerat musik vid Musikhögskolan i Piteå och Monash Jazz Conservatory i Melbourne, Australien.

– Under min tid i svenska Idol fick jag så otroligt mycket support från Finland och Ekenäs så det känns fantastiskt att få dela med sig av dessa konserter nu på Karelia.

Sommaren har varit intensiv med många spelningar, bland annat på företagsfester och festivaler.

– Men jag hann med ett kort besök till Ekenäs och stugan i Snappertuna, säger han.

Mer läsning