Kamila segrade i guldkornsfinalen

Seger. Det gick bra för Nicole Kamila i Hyvinge. Bild: Heidi Lehikoinen

Raseborgs Skyttars Nicole Kamila segrade i sin sista tävling i guldkornsfinalen under helgen i Hyvinge. Guldkornsfinalen avgjordes nu med krutvapen på pistol och gevär.

Kamila tävlade i klassen S14 när hon sköt 289 poäng av 300 möjliga. Med det lyckades alltså Kamila vinna den mycket jämna tävlingen, tvåan Anton Kuokkanen och trean Alexandra Rosenlew sköt båda 288 poäng.

– Det känns bra att vinna. Jag hade en liten känsla efter tävlingen att det här skulle räcka till prispallen, men jag visste nog inte att jag skulle vinna, säger Kamila.

Nu ser hon fram emot att börja tävla i FM och att kanske börja tävla utomlands.

– Jag ska också träna mera.

Holmberg finländsk mästare

En del västnylänningar deltog i jägarförbundets FM under helgen som avgjordes i Ikalis. Krister Holmberg och Tove Holmström korades till finländska mästare.

Både Holmberg och Holmström segrade i 100 meter älg. Holmberg var bäst i herrklassen när han först sköt 98 poäng av 100 möjliga i grundtävlingen och efter det sköt han 93 poäng i finalen. Holmbergs slutresultat var 191 poäng, tvåan Antti Mäkelä sköt 189 poäng. I samma gren segrade alltså Tove Holmström i klassen D50. Holmström sköt 81 i grundtävlingen och 85 i finalen.

Efter grundtävlingen låg hon trea, sex poäng efter ledaren Asta Jaakkola som till slut fick se sig besegrad med en poäng när Holmström sköt den överlägset bästa finalen av alla damer. På tjäder var Holmström dessutom andra när hon sköt 138 poäng. Denna gång gick segern till Tiina Aalto som sköt 141 poäng.

Mer läsning