Källman lämnar BK-46

Ingen fortsättning. Mikael Källman lämnar BK-46 med omedelbar verkan. Bild: Jesper Sundström

I fredags tog säsongen slut för Karislaget BK-46 och nu har tränaren Mikael Källman lämnat laget. BK informerade om beslutet i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

I fredags vann HIFK den femte kvartsfinalen mot BK-46 och Karislagets säsong tog slut på samma gång. Några dagar senare står det också klart att BK-tränaren Mikael Källman lämnar laget.

– Den nyligen avslutade säsongen var en besvikelse såväl för mig som för föreningen. Enligt min bedömning räckte materialet helt enkelt inte till för en bättre placering. I och med att BK inte framöver heller har resurser att satsa på en tillräckligt bred trupp, har jag efter att ha tänkt igenom situationen kommit fram till att det enda rätta för mig är att stiga åt sidan, säger Källman i ett pressmeddelande.

Björn Siggberg, ordförande för BK-46-handboll, säger att han respekterar Källmans beslut och konstaterar att styrelsen för fyra år sedan fattade ett beslut om att BK skulle ta medalj inom tre år och därefter hålla sig bland de fyra bästa.

– Vi nådde medaljmålet ett år i förtid, men nu tog vi ett steg tillbaka. Då det gäller spelarmaterialet så kommer truppen nästa säsong i huvudsak att bestå av lokala spelare.

Andreas Rönnberg och Timo Oksanen tar över tränaransvaret och lagbygget inför nästa säsong.

Mer läsning