Kaj Hagman är ny GrIFK-tränare

Ny klubb. I vintras blev det klart att Kaj Hagman lämnar SIF, nu tar han över GrIFK. Bild: Jesper Sundström

Grankulla IFK har presenterat sin huvudtränare för de kommande säsongerna. Kaj Hagman tar över herrlaget.

Kaj Hagman som tränade Sjundeå IF under den senaste säsongen har fått ett nytt tränaruppdrag i herrhandbollens FM-liga. På fredagen blev det klart att Hagman har skrivit på ett kontrakt av modellen 2+1 med GrIFK.

GrIFK spelade om brons i våras men besegrades av BK-46.

– Det har varit klart sedan mars men GrIFK ville vänta med beskedet till efter säsongen. Jag behövde inte fundera mycket på det här och det var bra att jag genast fick fortsätta i ligan, säger Hagman.

Han har träffat sina nya spelare i samband med individuella samtal men också på en träning i förra veckan. Den verkliga försäsongen börjar ändå nästa vecka.

– Jag kommer att vara med på ett hörn både i A- och i B-juniorlaget. Tanken är att vi skall skapa en klar linje mellan de olika lagen och att spelarna skall kunna ta steget från junior- till herrlaget på ett smidigt sätt.

Under de senaste säsongerna har GrIFK hört till de fyra bästa i serien och det siktar föreningen också på i fortsättningen. Samtidigt har man tappat några nyckelspelare, bland annat Richard Sundberg, så visst är GrIFK ute efter några förstärkningar.

– Det är klart att vi måste hitta en del ersättare för att fylla vissa luckor men vi vill också ge chansen åt de unga spelarna. Alla förstår ändå att det kan ta tid att hitta en gemensam linje och det tyder också kontraktslängden på. GrIFK är ändå ett lag som skall slåss i toppen, säger Kaj Hagman.