Kafédröm gick i uppfyllelse

Johanna Hildén vill driva ett renodlat kafé. Bild:

Sedan början av mars drivs Kaffestugan vid gågatan i Karis av Johanna Hildén.

Intervju

Sedan början av mars drivs Kaffestugan vid gågatan i Karis av Johanna Hildén.

– Det var det klassiska. Liksom många andra har jag alltid drömt om att ha ett eget kafé, säger Johanna Hildén, som tidigare bland annat jobbat på besiktningsstationen i Horsbäck och som bryggerichef vid Svartå bryggeri.

Då hon spanat in andra ställen har det inte sagt klick.

–  När den här möjligheten kom emot kändes det däremot rätt. Kaféet är inarbetat och välkänt och de egna barnen tillräckligt stora för att jag ska kunna satsa på det här, säger Johanna som tillsammans med sin familj bor i Ingå.

Åtgång på örfilarna

Till sin hjälp har hon bagare-konditor Sara Lönnberg som bakar det mesta av det som serveras och också gör kakor på beställning. Kaféet sysselsätter även ett par inhoppare.

Cheesecake hör till kundfavoriterna med bra åtgång i tårtdisken, liksom också husets egna örfilar. Får Johanna välja fikabröd själv blir det gärna något med choklad i. För den som vill ha något matigare till kaffet finns salta pajer och panini.

– Jag har konstaterat att det finns tillräckligt med lunchställen i Karis och tänker hålla det här som ett renodlat kafé med hemtrevlig stämning och fina bakverk.

Nöjda stammisar

Hon tog över verksamheten efter Jenny Hildén som hann driva kaféet i cirka fem års tid.

Mottagandet från kundernas sida har varit gott.

– Många har varit glada över att verksamheten fortsätter. En del var lite oroliga för att kaféet skulle stänga.

Verksamheten kommer åtminstone till en början att fortsätta precis som tidigare. Att bibehålla namnet Kaffestugan har varit ett medvetet val.

– Det gamla namnet Portmans lever fortfarande kvar, trots att det hunnit vara flera ägarbyten häremellan. Skulle jag igen gå och byta namn skulle det inte finnas en chans att den saken ändrar, säger Johanna Hildén.

Också kaféets öppettider förblir desamma – vardagar klockan 7 till 17, lördagar klockan 8 till 14.