Juuso Liukkonen anfaller för EIF också nästa år

Juuso Liukkonen stannar i Ekenäs. Bild: VN-arkiv

Juuso Liukkonen spelar division 1-fotboll med Ekenäs IF även nästa säsong. Det blev klart på fredagsmorgonen.

Ekenäs IF:s lagbygge fortsätter inför nästa fotbollssäsong i herrarnas division 1. På fredagsmorgonen meddelade EIF att anfallaren Juuso Liukkonen stannar i laget. I somras spelade han 21 matcher och gjorde 9 mål.

– Jag har trivts bra i Ekenäs och i EIF. Spelsystemet passar mig bra. Också tränarna är bekanta. De har bra träningar och klara system, säger Liukkonen i EIF:s pressmeddelande.

– För vår del var det enkelt att bestämma att vi vill ha kvar Juuso. Däremot hade han en bra säsong och det gör ju alltid att det finns ett intresse (hos andra lag). Vi är nöjda med att han väljer att stanna och vi får en proffsig anfallare, säger EIF:s sportchef Peter Haglund till VN.

I och med Liukkonens kontrakt har EIF gjort klart med nio spelare för nästa säsong. Sju av dem spelade med laget i somras, endast målvakterna Mehdi El Moutacim och Jonathan Jäntti höll till i andra klubbar.

– Förstås är vi nöjda med att en stor del av årets lag fortsätter. Då dessutom Juuso nu har valt att spela med oss även i fortsättningen innebär det kanske att också någon annan vill skriva på för oss, säger Peter Haglund.

Mer läsning