Jonna Berghem byter tränare i sent skede

Ny tränare. I fortsättningen jobbar Jonna Berghem tillsammans med Petra Stenman. Bild: Jesper Sundström

Hangö IK:s Jonna Berghem avslutar sitt samarbete med tränaren Atte Pettinen efter endast ett drygt halvår. Härefter jobbar löperskan med Petra Stenman och Heini Sistonen.

I helgen bekräftade Jonna Berghem att hon byter tränare. Samarbetet med Atte Pettinen blev inte långvarigt, då duon går skilda vägar efter ett drygt halvår.

Det var i höstas som Berghem fattade beslutet att byta tränare från Anatoli Mihailov, till just Pettinen.

Men i slutskedet av utomhussäsongsförberedelserna, blir det alltså igen aktuellt med ett byte. Att byta tränare den här tiden på året, hör inte till vanligheterna.

– Det är inte den bästa tidpunkten, det kan jag hålla med om. Men beslutet att byta tränare är mitt eget och orsaken är att förväntningarna kanske inte riktigt har uppfyllts, säger Berghem.

När det i höstas blev aktuellt med ett tränarbyte, hade hon jobbat tillsammans med föregående tränare i fem år. Nu säger Berghem att situationen då inte var den enklaste, det var inte lätt att välja en ny tränare.

Fortsätter som tänkt

Trots förändringen, berättar Berghem att det inte sker några förändringar i hennes löpsträckor.

Också i fortsättningen är det 200 och 400 meter som gäller. I somras tog Berghem också två FM-brons på nämnda sträckor. Samtidigt är hon övertygad om att Stenman skall kunna hjälpa henne att utvecklas.

– Samarbetet med Petra har varit på gång en tid, men nu är allting klart. Samtidigt har hon också varit en löpare att räkna med på 400 meter.

Utöver Stenman ingår också fysioterapeuten Heini Sistonen i teamet. För tillfället arbetar också Berghem med henne.

– Vi jobbar på mina baklår som har bråkat. Petra gör upp en årsplan och inom kort kommer också hon att vara aktivt med, säger Berghem.

I slutet av månaden åker hon till Spanien på ett träningsläger, men det är ännu oklart när utomhussäsongen inleds.

– Jag kommer att vara tre veckor i Spanien, så efter det blir det väl aktuellt med tävlingar, säger Jonna Berghem.