Joni Stenström avslutade säsongen med VM

Femma. Joni Stenström tog en femteplats vid studerande-VM. Bild: Jesper Sundström

Joni Stenström, Raseborgs skyttar, har tävlat färdigt för säsongen. Han gjorde det med att sluta femte i studerande-VM som hölls i Polen.

Nyligen avslutades studerande-VM i polska Bydgoszcz, en tävling Joni Stenström deltog i. Där placerade han sig på en femteplats i 3x40 skott och slog nytt personligt rekord.

– Den här gången sköts det ett kval till grundserien och där blev mitt resultat 1170. I den riktiga tävlingen sköt jag sedan 1164, någonting som betydde att jag stod för säsongens bästa och tredjebästa resultat, säger han själv.

Det senare resultatet betydde att han slutade femma i sin debut på nämnda nivå.

– Resultatet i finalen grämde lite och det gick inte så bra. Nivån var också lägre än vad jag trodde, så det hade funnits möjlighet till en bättre placering. Men på det stora hela är jag nöjd.

Stenström deltog också i det liggande skyttet, där blev han 13:e. På luftgevär gav hans skytte en 21:a plats.

– På liggande gjorde jag ett bra kval och låg på platserna 4–5, men sedan kom det en del missar i grundserien.

Han var nu ändå inte ensam västnylänning på plats i Polen, också Kyrkslätt SF:s Katarina Långström deltog. Överlag stod Finland för ett bra mästerskap, med bland annat lagguld i skeet och ett individuellt silver i samma disciplin.

Relativt hög nivå

Då det nu handlade om ett studerande-VM, var så klart inte hela världseliten på plats. Men det betydde ändå inte att resultaten skulle ha varit dåliga.

– Jag är ganska säker på att ytterligare tio poäng på 3x40 skulle ha gett en finalplats i en världscuptävling. Det skulle nog också ha varit ett bra resultat i tävling som tävling, säger Stenström.

För honom var det här nu säsongens sista tävling och till näst väntar en paus.

– Det blir säkert en del fysikträning, innan småningom förberedelserna inför nästa säsong kör i gång.

Som helhet är Stenström nöjd med sin säsong, även om det i vintras inte gick som det skulle.

– Men jag klarade av att nå bra resultat i mina huvudtävlingar. I höstas väntade jag mig kanske mera än så här, men med tanke på hur vintern såg ut så är det slutligen ett bra år, säger Joni Stenström.