Jiri Koski vaktar EIF:s mål

Nytt kontrakt. Jiri Koski är klar för EIF. Bild: Patric Westerlund

Ekenäs IF fortsätter att förstärka sitt division 1-lag. Det senaste tillskottet är målvakten Jiri Koski.

På måndagsförmiddagen blev det klart att EIF har skrivit kontrakt med en målvakt. Jiri Koski som har spelat med Kotkalaget KTP de senaste säsongerna är klar för EIF.

– Vi är nöjda med kontraktet och nu får vi en målvakt som mer eller mindre har spelat alla matcher för KTP de senaste åren. Dessutom är ju serien bekant för honom, säger EIF:s vd Peter Haglund.

24-årige Koski har också spelat en ligamatch för HJK och representerat klubbens reservlag Klubi 04. Dessutom har han varit lagkamrat med EIF:s högerback Jarkko Heimonen.

Men nu är Koski på plats i Ekenäs och Haglund säger att det är bra att det finns konkurrens på målvaktspositionen. Dock säger han att det ännu inte är klart om det är Koski eller Yann Fillion som ska vara är förstamålvakt.

– Ett sådant beslut har vi inte fattat, men vi hoppas att Jiri kommer hit och kämpar hårt för att få spela.

Med en ny målvakt på plats i Ekenäs börjar EIF:s lagbygge småningom vara färdigt. Haglund konstaterar att EIF egentligen endast är ute efter ytterligare en anfallare.

– Vi hade två anfallare på prov under förra veckan och eventuellt fortsätter någon av dem med oss ännu en tid.

EIF:s manager Björn Olander konstaterar att laget ännu vill se mera av anfallaren Juuso Liukkonen som testspelade i lördagens förlustmatch mot estniska Paide Linnameeskond. EIF förlorade träningsmatchen i Ekenäs med 4–2.

Förlust. EIF förlorade lördagens träningsmatch med 4–2. Bild: Patric Westerlund

– Juuso har spelat med MP de två senaste åren och vi testar honom för tillfället. Dock skulle vi gärna se honom i ytterligare en träningsmatch och vi får se om det går att lösa.

EIF spelar följande träningsmatch på lördag och då är det ligalaget TPS som kommer till Ekenäs.

Mer läsning