Jenni Haukio lanserar Ingåbarns diktsamling

Poet. Jenni Haukio besöker Ingå bibliotek i maj. Bild: Press

Poeten och presidenthustrun Jenni Haukio är hedersgäst på lanseringen av diktantologin Till det hundraåriga Finland. Antologin består av dikter skrivna av Ingåelever.

Diktantologin är resultatet av ett språköverskridande Finland 100-samarbete mellan skolorna i Ingå. Eleverna har under våren fått skriva dikter om hur de ser på sitt hundraåriga hemland. Alstren kretsar kring allt från natur, krig och ishockey till choklad och sociala medier. Dikterna har samlats till en helhet med illustrationer av elever vid bildkonstskolan i Ingå. Ett urval av dikterna kommer att framföras under kvällen.

Jenni Haukio gav själv nyligen ut diktantologin Katso pohjoista taivaasta, även den på temat Finland 100 år. I antologin har Haukio samlat en blandning av det finländska diktarvets mest älskade klassiker och nyskrivna verk i vad hon själv kallar "en vördnadsfylld kärleksförklaring till den finländska diktkonsten".

På Ingå bibliotek den 23 maj klockan 18 kommer Jenni Haukio att tala sitt om sitt nya verk och dess bakgrund samt om diktens betydelse under Finlands sekellånga självständighet.

Evenemanget är öppet för allmänheten.

Mer läsning