Jäntti och Estlander fortsätter i EIF

Fortsättning. Jonathan Jäntti vaktar EIF:s mål också nästa säsong. Bild: Jesper Sundström

Ekenäs IF har förlängt kontraktet med målvakten Jonathan Jäntti. Detsamma gäller ytterbacken och lagkaptenen Johan Estlander.

På fredagseftermiddagen presenterade Ekenäs IF två spelarnyheter för sitt division 1-lag i fotboll. Jonathan Jäntti och Johan Estlander fortsätter i laget.

Jäntti hade en stor roll i laget den senaste säsongens och hans kontraktsförlängning är välkommen. Estlander hade en skadefylld sommar men han har mycket att hämta till laget om han är frisk.

– Jonathan hade en fin säsong i fjol medan Johans förstördes av skador. Johan jobbar ändå stenhårt just nu för att komma tillbaka säger fotbollssektionens ordförande Peter Haglund.

Estlander själv berättar att han för tillfället tränar individuellt med sikte på att kunna delta i vinterns cupmatcher. Men det är ändå helt klart att serien är viktigast och han tänker inte stressa fram någonting.

– Jag känner ännu lite av min skada, men i veckan fick jag ett nytt träningsprogram. Det skall bli roligt att spela igen, särskilt med tanke på den senaste säsongen. Jag känner att jag har flera år kvar i kroppen.

Enkelt val

Jonathan Jäntti säger att det inte krävdes någon längre betänketid för att fatta ett beslut om en kontraktsförlängning.

– Det var ganska enkelt att välja EIF. Jag har trivts bra här och dessutom fick jag spela mycket i somras.

Däremot var det första gången som Jäntti skrev på et kontrakt utan att veta vem som kommer att träna laget. Men han säger att det inte påverkade honom på något sätt.

– Jag räknar nog med att vi har en stark trupp och en bra tränare på bänken. Beträffande nästa säsong så måste förstås vår minimimålsättning vara en bättre placering än senast.

Samtidigt säger han också att ett lag alltid måste ha höga målsättningar.

– Förstås måste man vara realist, men oberoende skall inställningen alltid vara att man vinner varje match. Och lyckas man med det, så kan man rent av höra till topplagen.

Flera spelare

I och med Estlanders och Jänttis kontrakt har EIF redan flera kontrakterade spelare. William Lindqvist, Boubacar Kinda, Sakpa Yves Kouame, Joel Akpini och Cheick Camara kontrakt har redan bestämt sig för att fortsätta.

Dessutom har även Mohammed Doumbia och Paul Akoukou kontrakt med EIF. Sedan augusti har ändå Akoukou spelat i Israel och nyligen testspelade Doumbia med Dukla Prag. Haglund berättar också att det är fullt möjligt att Doumbia kan komma att spela för den tjeckiska klubben.

– Han var med i en träningsmatch och gjorde det bra. Antagligen klarnar mycket kring Pauls situation att i januari. Men det är klart att klubbarna är tvungna att köpa dem av oss.

Vidare berättar han att lagbygget fortsätter och att EIF för förhandlingar med olika spelare. I det här skedet vill han inte säga om någon av spelarna som ingick i sommarens trupp inte kommer att fortsätta. Men däremot kan han säga att det finns sådana som EIF inte är intresserade av.

– Också på tränarsidan förhandlar vi. Jens Mattfolk och Oscar Forsström är alternativ även den här gången, men ännu är ingenting klart.

Tidigare i veckan blev det också klart att Peter Haglund börjar jobba som byggnadsinspektör i Sjundeå. Det kommer att påverka hans fotbollsengagemang.

– Jag fortsätter med herrlaget, men posten som fotbollssektionens ordförande kommer att vara tillgängliga för de som är intresserade.