Jäntti ber om ursäkt efter omtalad incident

Ångerfull. Jonathan Jäntti ångrar det skedda. Bild: Jesper Sundström

I samband med måndagens division 1-match mellan Ekenäs IF och KTP uppstod en infekterad situation. KTP:s spelare anklagade EIF:s målvakt Jonathan Jäntti för att ha använt ett rasistiskt uttryck.

Det var i slutet av matchen som KTP fick en hörna och i samband med den uppstod den omtalade situationen. KTP hävdade att EIF-målvakten Jonthan Jäntti skulle ha sagt någonting rasistiskt åt en av Kotkalagets spelare.

Någonting som också KTP-spelaren Topi Pasi hävdade under presskonferensen efter matchen.

– Tacklingar och hårda ordväxlingar hör till spelet men rasistiska kommentarer hör inte hemma i idrotten eller övriga livet.

Ett dygn senare medger också Jonathan Jäntti att känslorna gick överstyr.

– Jag fick en hård smäll och dessutom var det någon som sade någonting åt mig efter det. Jag svarade med ett opassande ord och jag har aldrig ångrat någonting så mycket som det här. Det har varit tunga timmar.

– De jag har sårat ber jag om ursäkt och jag ber också mina lagkamrater om ursäkt. Jag är inte rasist och har många vänner med utländsk bakgrund. Efter smällen svartnade det för två sekunder och de sekunderna kommer jag att ångra för resten av mitt liv, säger Jonathan Jäntti.

På tisdagskvällen kunde svenska Yle meddela att FC KTP kommer att skicka en rapport till Bollförbundet.

– Inte för att vi har något personligt mot just Jäntti, utan för att sådant här beteende är opassande i precis alla situationer. Vi vill att Bollförbundet går igenom ärendet och tar ställning i frågan, säger KTP:s lagledare Esa Vilkki till Yle.