Jannika B och Eppu Normaali i Karis i sommar

Jannika Bergroth, alias Jannika B, uppträder på Raseborg Festival i Karis i sommar. Bild: Pressbild/Sara Lehtomaa

Eppu Normaali i sällskap av Iiro Rantala, Chisu, Erin, Jannika B och Happoradio uppträder på Raseborg Festival i Karis i sommar. Fler artistnamn avslöjas senare. Årets festival är två dagar lång.

De första artistnamnen som är klara för årets Raseborg Festival är inhemska – Eppu Normaali däribland. Han utför en specialspelning i sommar med pianisten Iiro Rantala. Andra klara namn för i år är Chisu, Erin, Jannika B och Happoradio.

Jannika B är Raseborgs egen stjärna som i fjol deltog i dansprogrammet Tanssii tähtien kanssa och 2007 och 2008 i Idols, 2009 i X-Factor. Jannika Bergroth, som hon egentligen heter, föddes i Ekenäs 1985. Hon är gift med Toni Wirtanen från Apulanta.

Chisu, eller Christel Sundberg, är en finländsk popartist född i Sverige 1982. Hon har kammat hem en rad priser – 2011 hela fem Emma-pris, bland annat som årets kvinnliga artist. Erin Anttila var medlem i Nylon Beat och deltog i programmet Vain elämääs tionde säsong i fjol och Happoradio är bandet som firar 20-årsjubileum i år.

Utländska namn om en månad

Den andra delen av Raseborg Festivalens artistgarde släpps om ungefär en månad och eftersom man gärna marknadsför sig som ett tvåspråkigt evenemang kommer flera artister vara västerifrån – det vill säga från Sverige.

Årets festival ordnas den 26–27 juni i Boulevardparken i Karis.

– Evenemanget blev väl mottaget förra året och lockade 5 500 besökare till Karis, säger arrangörerna Kalle Keskinen och Petteri Ahomaa.

De berömmer staden Raseborg och entreprenörer i staden som var angelägna om att delta i evenemanget. Framgången i fjol visade att det fanns en klar efterfrågan på en dylik festival.

– Därför hade vi modet att ordna ett två dagar långt evenemang i år. Återkopplingen har varit så positiv, vi kan inte minnas när ett helt nytt evenemang skulle ha fått så här mycket beröm, säger arrangörsduon.

Förköp av biljetter för två dagar har inletts i dag via Tiketti och Lippupiste, endagsbiljetter kommer till salu senare.

Då Raseborg Festival ordnades första gången i fjol uppträdde stornamn som Europe, Popeda och Michael Monroe.

Mer läsning