Jacob Storbjörk blir Johan Kvarnströms riksdagsassistent

Jacob Storbjörk blir raseborgaren Johan Kvarnströms assistent. Bild: SDP

Jacob Storbjörk, 25, har blivit anställd som informatör för den socialdemokratiska riksdagsgruppen från och med september.

Han blir även riksdagsledamot Johan Kvarnströms (SDP) riksdagsassistent. Storbjörk är politices kandidat och stadsfullmäktiges förste vice ordförande i Jakobstad. Han är på målrakan i sina magisterstudier i statskunskap vid Åbo Akademi och påbörjade studier i företagsekonomi vid yrkeshögskolan Novia.

Tidigare har han arbetat som bland annat redaktör på Arbetarbladet. Storbjörk har också axlat ansvaret som FSD Österbottens kretsordförande och varit styrelsemedlem i Åbo Akademis Studentkår.

– Jag är mycket taggad för de nya arbetsuppgifterna. Det är en stor styrka för Jakobstadsregionen att återigen ha en direktkontakt till den socialdemokratiska riksdagsgruppen och statsministerpartiet, säger Storbjörk i ett pressmeddelande.

Han betonar också att han inte ser arbetet som informatör som en envägskommunikation. Därför kommer han tillsammans med andra jobba för att Österbottens intressen beaktas och att vårt tvåspråkiga land utvecklas.

Mer läsning