Internationell skyttetävling avgörs i Ingå

Niklas Hyvärinen tävlar på hemmaplan i helgen. Bild: Joni Stenström

Med start i dag ordnas den första upplagan av skyttetävlingen Running target GP Inkoo. Skyttarna tävlar på rörligt mål på skjutbanan i Ingå. Idrottare från fyra olika nationer deltar.

Tävlingen avgörs både på 10 och på 50 meter. I daginleds det hela med 10 meter och under veckoslutet kommer man att gå över till 50 meter.

Damerna som inte tävlar internationellt på 50 meter kommer också att tävla på 10 meter på lördagen. Tävlingarna börjar i god tid varje morgon och slutar rätt så tidigt på eftermiddagen.

Idrottarna kommer från, Finland, Sverige och Norge. Dessutom finns också en herrskytt från Frankrike på plats, knappt 30 deltagare allt som allt.

Tävlingarna kommer att hålla hård världsklass eftersom Finland och Sverige har sina bästa skyttar på plats. Med ett undantag i det svenska laget då Emil Martinsson ingår.

För det finländska EM-laget är det den sista hårda tävlingen innan det är dags för de europeiska mästerskapen

Egna skyttar med

Raseborgs Skyttar har också egna skyttar på plats som är redo att kämpa om medaljplaceringar. Trion Krister Holmberg, Niklas Hyvärinen och Henrik Holmberg deltar.

Krister Holmberg och Niklas Hyvärinen som tillhör landslagsringen har inte rosat marknaden denna säsong. Men de är säkert sugna på att visa upp sitt kunnande på hemmabanan.

Antagligen är det de finländska och svenska skyttarna gör upp om pallplatserna, både i herr och i damklassen.

Bland annat är Jesper Nyberg, VM-silvermedaljör från i fjol och Tomi-Pekka Heikkilä VM-bronsmedaljör från samma tävlingar två av de främsta förhandsfavoriterna.

Mer läsning