Institutet för hälsa och välfärd: 258 nya smittfall

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 258 nya fall av coronaviruset. Bild: Ari Sundberg/SPT

Institutet för hälsa och välfärd uppger att 258 personer har smittats av coronaviruset under det senaste dygnet. Det är en minskning jämfört med i går.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 258 nya fall av coronaviruset på torsdagen och det innebär att totalt 39 593 personer i Finland har smittats av coronaviruset sedan pandemin började i fjol.

Samtidigt är torsdagens siffra mindre än onsdagens. För ett dygn sedan rapporterade Institutet för hälsa och välfärd om 324 nya coronavirusfall. Enligt onsdagens uppgifter har sammanlagt 610 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland.

Antalet vaccinerade personer uppgår enligt onsdagens uppgifter till 23 126. Det innebär att drygt 0,42 procent av Finlands befolkning är vaccinerad.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.

I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.

Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.

Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.

Mer läsning