Inget förändras i Ingahemmet nu – bara budgetvärdet justeras för att motsvara verkligheten

Olja på vågorna. Robert Nyman betonade att inga beslut om Ingahemmets framtida användning fattas i och med nedskrivningen. Bild: Mira Strandberg

Nedskrivningen av värdet på Ingahemmet till noll euro väckte diskussion i Ingå fullmäktige i måndags. – Det betyder inte att byggnaden inte har något värde för oss. Och verksamheten kvarstår, sade kommundirektör Robert Nyman.

Den bokföringstekniska nedskrivningen av värdet på Ingahemmet till noll euro blev något av en het potatis under fullmäktigemötet i måndags. Fullmäktigeledamöterna efterlyste tydligare information om vad nedskrivningen i praktiken betyder.

– Jag tycker att byggnaden borde ha kvar något värde, eftersom vi ju har stor användning för det och det skulle bli kostnader för oss om vi inte hade byggnaden, sade Kaj Karlstedt (SFP).

Flera ledamöter har fått oroade frågor av kommuninvånare om ifall nedskrivningen innebär att huset kommer att rivas, eftersom det enligt beredningstexten inte lönar sig att renovera.

– Det här är inget beslut på att göra något åt huset, utan det är fråga om bokföring. All verksamhet fortsätter. Om vi i framtiden vill renovera huset så utreds det då vad en sådan renovering skulle kosta och vad den skulle betyda, poängterade kommundirektör Robert Nyman.