Ingen cupfinal för BK-damer

Skillnad. BK och Alexandra Rönnberg kunde inte stoppa Dicken i tisdagens semifinal i cupen. Dicken, här med Anna Lindholm (t.v.) och Matilda Peitsaro, vann med klar marginal. Bild: Thomas Sundström

Det blev ingen cupfinal i damhandboll för BK-46. Gästande Dicken vann i stället tisdagens semifinal i Karis med klara 38–23.

BK tog sig till semifinal efter att ha besegrat Sjundeå IF i kvartsfinalen efter en verklig thriller med förlängningar. Mot Dicken hade man dock betydligt mindre att säga till om.

Från 2–2 gick nu Dicken loss till 10–3 och det mycket tack vare sitt mångåriga varumärke – ett bra försvar och vassa kontringar. De gånger som man inte kontrade steg i stället Matilda Peitsaro fram med ett bra skytte.

Dicken ledde nu med 20–12 i paus och andra halvlek blev en dyster tillställning för BK. Dicken öste på och vann till slut med 38–23.

– Det är en överraskning att skillnaden blev så här stor, jag hade trott att vi skulle kunna ge bättre motstånd. Samtidigt är jag inte orolig, Dicken är ett bra lag, sade BK-tränaren Mathias Lindén.

Klar marginal

BK fick nu ge sig med klar marginal. Jannica Kullberg var bra i anfallet och positivt är Sirja Lassinharju-Heinonens fina frammarsch. Av henne får BK ännu stor nytta den här säsongen.

– Men som helhet fick vi fick nog inte något att fungera i dag. Däremot kom det inte som en överraskning att Dicken skulle dra upp tempot, sade Lindén.

Dicken var klassen bättre och går mot en bra säsong. Trots att man tappat en rad viktiga spelare sedan den förra säsongen är nivån fortsatt hög. Nu var det framför allt Matilda Peitsaro som steg fram.

Motståndare klarnar

Drumsölaget är därmed klart för cupfinal. Vem man möter där avgörs på onsdag kväll då KyIF och HIFK möts i den andra semifinalen i Kyrkslätt.

BK-46–Dicken 23–38 (12–20)

BK-46: Jannica Kullberg 7, Sirja Lassinharju-Heinonen 6, Nea Heerman 3, Mathilda Sandblom 2, Erica Gustafsson 2, Nicolina Fredriksson 2, Elin Löf 1.

Dicken: Matilda Peitsaro 9, Karolina Nylund 5, Anna Lindahl 4, Jessika Gammals 4, Emilia Valkamo 3, Janica Sjöström 3, Tove Salokivi 3, Linn Wentzel 2, Anna Lindholm 2, Mia Åstrand 1, Malena Heikkinen 1, Linnea Aula 1.