Ingå valde ny teknisk chef -igen

Peter Bergman är Ingås nya tekniska chef. Han fick sju röster i kommunstyrelsen i måndags.

Styrelsen valde mellan de fyra sökande som intervjuats: Peter Bergman, Aija Aunio, Ilmari Viljanen och Sebastian Hallén.

Bergman fick sju röster och Viljanen en. Viljanen valdes till reserv ifall Bergman inte tar emot tjänsten.

– Peter Bergman har den tekniska kunskap vi behöver. Han gjorde också en bra intervju och övertygade styrelsen om att han är den person vi behöver i vår organisation, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Wickström (SFP).

Det här var andra gången på kort tid som Ingå valde teknisk chef. I februari valdes Ann-Marie Vainio från Lojo till tjänsten, men hon tackade sedan överraskande nej till jobbet.

I den andra omgången söktes jobbet av sjutton personer.

Vill påverka i kommunen

Peter Bergman sökte jobbet även i den förra omgången.

– Jag har länge varit intresserad av att jobba i kommunen. Jag har bott där i trettio år och det skulle kännas nära att också jobba där. Jag är också intresserad av min egen kommun och på det här sättet kan jag påverka vad som görs där och hur, säger Bergman.

Bergman är i grunden maskiningenjör men har arbetat med teknisk fastighetsservice i tretton år. Nu är han fastighetschef på företaget ISS och ansvarar för de gamla Nokiafastigheterna vid Pickala kabelfabrik.

Han säger att det finns gott om jobb att ta itu med i kommunen från Ingåstrand till renovering och tillbyggnad av Kyrkfjärdens skola. När det gäller skolor och de stora problem med inomhusluft som snart sagt alla kommuner tampas med tror Bergman på vikten av fastighetsunderhåll.

– Det handlar nog mycket om det förebyggande underhållet, att se till att dräneringar och ytvattensbrunnar fungerar som de ska, att fötterna på huset hålls torra och att luften byts ut som den ska.

Exakt när den nya tekniska chefen inleder sitt värv är inte klart än.