Inga kvartsfinaler för SIF

Det blir inga kvartsfinaler för SIF och Sten Maasalu. Bild: Thomas Sundström

Det blir inget spel i kvartsfinalerna i FM-ligan för Sjundeå IF:s handbollsherrar. Lördagens hemmaförlust mot Grankulla IFK med 28–33 betyder att SIF inte mera kan gå vidare från det nedre slutspelet.

SIF hade en behövt en seger för att hålla chanserna till kvartsfinal i liv. Den lyckades man dock inte ta, utan GrIFK vann med fem mål. Därmed blir SIF;s sista match hemma mot Åbo IFK om en vecka betydelselös.

– Det är klart att det är en besvikelse, man spelar ju för att få att få vara med i de viktiga matcherna, sade SIF-spelaren Jan Hagman.

– Samtidigt har vi haft en tung säsong, det har varit skador, sjukdomar och allt möjligt, sade han vidare.

GrIFK vände och vann

På lördagen gjorde SIF vad man kunde och ledde med 16–14 i paus. Så långt hade det handat mycket om Sten Maasalu och Albin Järvinen på linjen.

I andra halvlek kom dock GrIFK i gång och fem raka mål gav ledningen med 19–16. Den ledningen gav gästerna sedan aldrig bort.

– Vi hade en dyster sekvens i första halvlek, annars spelade vi gjorde en hel match och hade en bra inställning – framför allt med tanke på att matchen resultatmässigt inte spelade någon större roll för oss, sade GrIFK-tränaren Mikko Koskue.

I slutet steg ännu SIF några gånger upp till två måls underläge. Man fick dock aldrig förvaret att hålla och GrIFK kunde alltid svara.

– Det var kanske litet nerverna som spelade in, trycket blev för hårt. Samtidigt var det nog egentligen inte i dag som vi förlorade kvartsfinalplatsen, det gjorde vi nog tidigare, sade SIF-tränaren Kaj Hagman.

Jämnt SIF

I ett jämnt SIF var Albin Järvinen och Gustav Svanbäck bra. Ott Varik kom i gång mot slutet, men det räckte inte till.

I GrIFK var Richard Sundberg tongivande när han väl kom med. Det att Miro Koljonen återvänt till spelplanerna är också viktigt för Grankullalaget.

SIF–GrIFK 28–33 (16–14)

SIF: Gustav Svanbäck 5, Jan Hagman 5, Ardo Puna 4, Sten Maasalu 4, Albin Järvinen 4, Ott Varik 3, Taavi Tibar 2, Vincent Voutilainen 1.

GrIFK: Sami Silfver 7, Alexander von Numers 6, Richard Sundberg 5, Benjamin Olsson 4, Fredrik Forss 4, Miro Koljonen 3, Jasper Hellberg 2, Erik Åkermarck 1, Atte Pakarinen 1