Ingå förnyar hyresavtal i hamnen – flyttar företagets båtförvaring för att ge rum för framtidsplaner

Utvecklas. Ingå kommun utarbetar en plan för småbåtshamnen, där bland annat parkeringsfrågan ska lösas. Bild: VN-arkiv/Mira Strandberg

De markområden Ingå motor & svets hyrt av kommunen för vinterförvaring av båtar flyttas österut. Kommunen vill använda området väster om Fjärdvägen för hamnutveckling.

I den hamnplan som Ingå kommun håller på att utarbeta är området väster om Fjärdvägen i småbåtshamnen planerat för en avfallspunkt, bilplatser och vinterförvaring av båtar. Ingå motor & svets har hyrt 1 200 kvadratmeter på området.

Nu då hyresavtalet mellan företaget och kommunen görs upp på nytt förstoras i stället företagets markområde öster om Fjärdvägen från 1 200 kvadratmeter till 2 000 kvadratmeter. Hyresavtalet för marken väster om Fjärdvägen förnyas inte.

Det nya hyresavtalet ska godkännas i kommunstyrelsen på måndag. Det görs upp för tio år och hyran är 1 200 euro per månad. Till avtalet hör också fem båtplatser i småbåtshamnen. För dem betalar företaget en separat ersättning till hamnbolaget.

Det tidigare hyresavtalet mellan kommunen och Ingå motor & svets är från oktober 1990.

Mer läsning