Ingå erbjuder skrivar- och gitarrkurs

Bild: Benjamin Lundin

Hitta skrivarglöden eller få en chans att äntligen bemästra de där gitarrackorden. Ingå medborgarinstitut erbjuder flera nyheter och gamla favoritkurser.

Har du länge funderat på att börja spela gitarr utan att det blivit av? Du är inte ensam. På allmänhetens begäran ordnar Ingå medborgarinstitut kursen Gitarrskola för vuxna i höst.

– Det finns helt klart ett behov av en gitarrkurs eftersom många har kontaktat mig, säger Ingå kommuns kultur- och kursplanerare Regina Ekblom.

Det har också funnits efterfrågan på en ordentlig skrivkurs. I år ordnar institutet två kurser med skrivande i fokus. De som vill skriva biografiskt om sitt liv kan anmäla sig till kursen "När mommo var liten..." – där man berättar om sitt liv.

– Det kan finnas många anledningar till att skriva om sitt liv. Inte minst är det en enormt värdefull gåva till kommande generationer att de får läsa dina egna ord om hur det var att leva på din tid. Tänk att i dag kunna bläddra i en bok som din mormor eller farfarsfar skrivit, med anekdoter, goda råd, berättelser om släktingar, äventyr och favoritfrukosten när de var små, säger kursläraren Terhi Paukku.

Paukku betonar att deltagarna i kursen inte måste ha siktet inställt på just en bok.

– Det kan vara något i brevform, eller en berättelse till efterkommande. Det är helt öppet och du behöver inte ha för stora ambitioner.

I kursen Allmänt skrivande erbjuds i sin tur en möjlighet att i grupp få arbeta med olika kreativa skrivprojekt och sporras av varandra.

– Vi stödjer varandra, man får testa olika genrer, och hitta sin egen röst. Man får gärna ta med ett eget projekt, men det finns inga krav på att du måste vara en skrivande person sedan tidigare.

Medborgarinstitutets kurskatalog landar snart i postlådan. Du kan anmäla dig till kurser från tisdagen den 16 augusti.

Mer läsning