Ingå antikdagar blir större och mångsidigare i år

Större utbud. I år kan man vänta sig att se mera större föremål på Ingå antikdagar. Bild: Märta Nummenmaa

Förra året ordnades Ingå antikdagar för första gången och evenemanget blev en stor succé. I år bjuder dagarna på ett månsidigare utbud av antika föremål och de kommer att äga rum på Aktia arenan.

Nästan 10 000 personer besökte Ingå antikdagar i fjol. Elias Haapman som är marknadsföringsansvarig hoppas på att åtminstone 8 000 besökare skulle hitta fram till årets antikdagar.

– Många av fjolårets besökare är på väg igen i år och tar med sig sina vänner. Det är mycket antikvänner som kommer och jag har redan hört av vissa att de har dagarna nedskrivna i kalendern och är på väg, säger han.

Det är inte bara utrymmet som blir större i år – också antalet försäljare ökar. Under fjolårets antikdagar deltog ungefär 40 försäljare och i år är de över 70 stycken. Det stora utrymmet gör att utbudet av varor också blir större.

– Förra året såldes det för det mesta mindre föremål, men i år kommer det även att säljas mycket mera möbler. Det kommer att finnas designmöbler och väldigt värdefulla möbler också, berättar Haapman.

Positivt för området

Haapman tror att sådana här evenemang gynnar hela Ingå området och är glad över att antikdagarna togs så bra emot förra året. Han berättar också att platserna på nästa års Ingå antikdagar är nästan slutsålda.

– Det är bra med ett så positivt och trevligt evenemang. Vi kan visa att det finns mycket att göra i Ingå, säger han.

Under årets antikdagar ställs också museibilar ut och bland annat kommer den världsberömda operasångaren Heikki Orama att uppträda.

Arrangörerna har också velat göra det smidigt för besökarna att ta sig fram. Därför ordnas busstransport från Ingå kyrka till arenan under antikdagarna. Bussarna kommer att gå hela tiden under öppettiderna.

Ingå antikdagar hållsw den 21-22 juli.

Mer läsning