Individuell musikundervisning först att flytta till Unccan

Bild: VN-arkiv/Nathaloe Rönnberg

Tidtabellen för Raseborgs medborgarinstituts flytt till ungdomsgården i Ekenäs är inte helt klar. Det som dock är klart är att institutets individuella musikundervisning flyttar först.

Medborgarinstitutets verksamhet vid Raseborgs kulturinstitut ska flytta till ungdomsgården i Ekenäs – det stod redan klart tidigare i höstas. Tidtabellen för flytten är dock inte helt klar än.

Först flyttar medborgarinstitutets individuella musikundervisning till Ystadsgatan, troligtvis redan efter höstlovet i mitten av oktober, om allt går enligt planerna.

– Planen är att all vår verksamhet i den gamla sjukvårdsskolan skulle vara flyttad till ungdomsgården sommaren 2021, säger Martin Nybom, kurssekreterare vid Kulturinstitutet..

MBI har de senaste åren verkat i den tidigare sjukvårdsskolans utrymmen på Raseborgsvägen 5. Tidigare i år beslöt stadsfullmäktige att medborgarinstitutets verksamhet skulle flyttas till Ekåsen-området. Efter nytt övervägande har man nu inom staden beslutat att MBI:s verksamhet inte flyttas till Ekåsen-området utan i stället ges utrymmen i ungdomsgården på Ystadsgatan 14.

– Det nya beslutet är mer än välkommet, säger Martin Nybom. Flytten till Ekåsen skulle nog ha inneburit svårigheter för många deltagare och kursledare att ta sig till plats.

Ungdomsgårdens centrala läge är ypperligt för verksamheten, tycker han. Dessutom kräver utrymmena inte några omfattande omändringsarbeten endast ytrenovering. Kostnaderna för omändringar av de tilltänkta utrymmena på Ekåsen-området beräknades uppgå till 400 000 euro, en summa man nu sparar.

Martin Nybom påpekar att samarbete med de föreningar som också i fortsättningen är aktiva i ungdomsgården, nog kommer löpa bra.

– Vi delar ju ett gemensamt intresse i att skapa meningsfull verksamhet för invånarna.

Mer läsning