Inbrott och skadegörelse i restauranger i Hangö

Längs Hamngatan (bilden) i Hangö ligger många restauranger. Natten mellan fredag och lördag utsattes restauranger på Hamngatan, Gengatan, Strandgatan och Appelgrensvägen för inbrott eller inbrottsförsök. Bild: VN-arkiv/Nina Ahtola

I Hangö har flera restauranger utsatts för inbrott eller försök till inbrott under helgen.

Där det stannat vid försök handlar det om skadegörelse. Brotten har inträffat natten mellan fredag och lördag.

I restaurangerna stals alkohol och pengar. De berörda restaurangerna finns på Gengatan, Hamngatan, Strandgatan och Appelgrensvägen.

Det handlar om restaurangerna Maret, Bravas Pinchos y Vino, Bryggan och Park, berättar undersökningsledaren kriminalkommissarie Mats Sjöholm.

– I Maret stannade det vid försök, men i stället fick Bryggan besök två gånger. En mindre mängd kontanter och några flaskor alkohol har försvunnit i de olika restaurangerna.

Polisen har gått igenom övervakningsfilmer och har goda förhoppningar om att lösa fallet.

– Hangö är överrepresenterat vad gäller inbrott, i jämförelse med exempelvis Raseborg. Det är oftast samma personer i Hangö som i litet olika konstellationer gör sig skyldiga till de här brotten, säger Sjöholm.

Den som eventuellt vet något om inbrotten ombeds kontakta polisen på nummer 0295-413 031 eller per e-post på adressen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Mer läsning