Inbrott i Neste i Österby

Eventuella vittnen till inbrottet i Österby ombeds ta kontakt med polisen. Bild: Arkiv

Två män bröt sig in i Nestes bensinstation i Österby i Ekenäs i onsdags. De försökte stjäla pengar ur Veikkaus spelautomater.

Två män tog sig in i Nestes mackbyggnad genom att avlägsna en fönsterruta på byggnadens baksida. Väl inne i bensinstationen letade de efter nycklar till spelautomaterna, dock utan större framgång. Gärningsmännen försökte i stället bryta sig in i automaterna, som fick omfattande skador.

De tillbringade ungefär en timme mellan 1.30 och 2.30 inne i byggnaden innan ett larm utlöstes. Fönstret som männen tog sig in via var larmat, men de hade förhindrat larmet från att gå i gång.

– Samma män hade varit på plats vid 16.30 på dagen och rekognoserat, säger kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Raseborgspolisen.

Männen avlägsnade sig till fots från platsen. De verkar ha fortsatt färden i en bil som hade parkerats på Mikaelskolans parkering, alldeles i närheten.

Inbrottstjuvarna bar mörka kläder och skor med ljusa bottnar, åtminstone den enas skor är av märket Nike. En av gärningsmännen bar en munkjacka och den andra en svart jacka med grå ärmar. Bägge gärningsmännen hade blåa heltäckande ansiktsmasker och handskar på händerna. Männen har fastnat på övervakningsbilder.

Polisen ber eventuella vittnen att ta kontakt. Iakttagelser kan meddelas till vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Mer läsning