I juni öppnas stugbyn i Barösund – pandemin gjorde den till ett kontaktlöst hotell

Bild:

Den ekologiska stugbyn i Barösund har fått ett namn och uppgraderats till skärgårdshotell. I juni ska de första gästerna kunna checka in.

The Barö heter det hotell som öppnar dörrarna i Barösund i juni. Den som övernattar i hotellet kan göra det utan en enda personlig kontakt.

– VI har utvecklat hotellverksamheten så att det är möjligt att inkvartera sig och beställa tjänster utan att träffa någon, säger hotelldirektrö Jussi Paavoseppä i ett pressmeddelande.

In- och utcheckningen sker via en mobilapplikation, och rumsnyckeln är kundens egen telefon.

Hotellet består av tjugo byggnader med rum, plus restaurang och bastu.

– Turismbranschen har lidit väldigt mycket av coronaviruset, speciellt i Nyland. Men vi ser också att närturism intresserar människor och folk har sökt tjänster i sitt närområde.

The Barö fungerar i samarbete med Ingåföretag. Målet är att öka kännedomen om Ingå och skärgården.

– Folk vet inte nödvändigtvis vilke fantastisk skärgårdsnatur de har i sitt närområde. Genom naturtjänster som ordnas i samarbete med lokala företag kan man utforska skärgården med en guide eller själv ro ut och beundra eklunden på Älgsjölandet. För många är de här naturpärlorna helt okända, säger Paavoseppä.

Hotellet i Barösund är slutresultatet av det projekt som startade då företagaren Ossi-Matti Nieminen ville köpa en del av det omstridda Bergvallaområdet i Barösund och bygga en ekologisk stugby. Bygget startade i höstas, och gjordes i stor utsträckning av lokala företagare.